Попередження отруєнь

 ШКІДЛИВІ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ

Це всі продукти із низькою харчовою цінністю, тобто високоперероблені продукти, де вже мало вітамінів, мінералів і харчових волокон:
• цукор (для підлітків це 25 г на день, включаючи цукор із меду, соків та фрешів)
• надмір солі (до 5 років – 2 г на добу, для підлітків – до 5 г)
• солодощі на білому борошні, маргарині й інших трансжирах (гідрогенізовані жири). Як альтернативу пропонуйте фрукти, ягоди, сухофрукти, пастилу, зефір, випічку на цільнозерновому борошні на маслі, тощо.
• мюслі й крупи швидкого приготування
• солоні снеки типу чипсів, сухариків (запропонуйте на альтернативу фруктові чіпси, фючіпси)
• ковбасні вироби (запікайте м’ясо, птицю, зробіть домашні сосиски)
• фаст фуд
• всі газовані солодкі напої

  • консерви, копчені і смажені страви